Reseptit

Nopeat kinkkupiiraat ja basilika-rucolasalaattia

Kinkkupiiraat valmistuvat nopeasti valmis­taikinasta. Voit kokeille piiraiden täytteenä myös vaikkapa kylmä­savulohiviipaleita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 kpl lehti- tai voitaikinalevyjä
  • 2 kananmunaa
  • 100 g vahvaa juustoraastetta (esim. gruyere)
  • ripaus cayennepippuria
  • 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

salaattia

  • 1 ruukku basilikaa
  • kourallinen rucolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pallo mozzarellaa

Valmistusohje

1. Levitä taikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi rakenne rikki. Sipaise sulaneet levyt kananmunalla ja pistele pintaan muutamia reikiä haarukalla.

2. Sekoita lopun kananmunan joukkoon juustoraaste ja mausta cayennenpippurilla. Asettele kinkkuviipaleet taikinalevyille ja levitä päälle juusto-kananmunaseos.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hieman ja paloittele.

4. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja revi joukkoon mozzarella. Lusikoi piiraspalojen päälle salaattia ja tarjoile.

Myös nämä pikkusuolaiset valmistat nopeasti ja helposti:

parsapasteijat

Parsapasteijat

salsaneliöt

Salsaneliöt

tomaattikanapeet

Tomaattikanapeet

Kotiliesi.fi: Chorizopiirakat

X