Nopeat kinkkupiiraat ja basilika-rucolasalaattia
Kinkkupiiraat valmistuvat nopeasti valmistaikinasta. Voit kokeille piiraiden täytteenä myös vaikkapa kylmäsavulohiviipaleita.
Ainekset
- 10 kpl lehti- tai voitaikinalevyjä
- 2 kananmunaa
- 100 g vahvaa juustoraastetta (esim. gruyere)
- ripaus cayennepippuria
- 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
salaattia
- 1 ruukku basilikaa
- kourallinen rucolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 pallo mozzarellaa
Valmistusohje
1. Levitä taikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi rakenne rikki. Sipaise sulaneet levyt kananmunalla ja pistele pintaan muutamia reikiä haarukalla.
2. Sekoita lopun kananmunan joukkoon juustoraaste ja mausta cayennenpippurilla. Asettele kinkkuviipaleet taikinalevyille ja levitä päälle juusto-kananmunaseos.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hieman ja paloittele.
4. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja revi joukkoon mozzarella. Lusikoi piiraspalojen päälle salaattia ja tarjoile.
Myös nämä pikkusuolaiset valmistat nopeasti ja helposti:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous