Reseptit

Salsaneliöt

Valmistaikinasta syntyvät salsaneliöt on nopea ja helppo valmistaa. Ytyä täytteeseen antaa mausteinen makkara.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 levyä valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 muna
  • 1-2 dl raastettua kermajuustoa
  • 1 dl valmista salsakastiketta
  • 150 g mausteista makkaraa (esim. chorizoa)
  • minitomaatteja
  • oreganoa ja/tai timjamia

Valmistusohje

1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperin päällä. Leikkaa levyt kolmeen palaan. Tee terävällä veitsellä noin puolen sentin päästä reunoista melkein pohjaan asti ulottuvat viillot. Voitele pohjat vatkatulla munalla.

2. Levitä pohjille ensin salsakastiketta ja juustoa. Lisää päälle viipaloidut makkarat, puolitetut tomaatit ja yrttimausteet.

3. Paista neliöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

X