Pähkinä-toscakakku
Pähkinä-toscakakku maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Sellaisenaan pähkinä-toscakakku sopii hyvin myös glögijuhilien tarjottavaksi.
Ainekset
Taikina:
- 2 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 75 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl saksan- tai hasselpähkinärouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
päälle:
- 100 g pekaanipähkinöitä
- 100 g cashewpähkinöitä
- 100 g saksanpähkinöitä
- 100 g kuorittuja manteleita
- 50 g voita tai margariinia
- 3/4 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
Valmistusohje
Pähkinä-toscakakku leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen irtoreunavuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.
3. Jätä pähkinät ja mantelit kokonaisiksi tai halkaise tai rouhi ne. Mittaa rasva, sokeri, vehnäjauhot ja maito kattilaan. Kiehauta seos. Lisää pähkinät ja mantelit ja kiehauta seos uudelleen.
4. Levitä seos puoliksi paistuneen kakun pinnalle ja jatka paistamista 10−15 minuuttia, kunnes pähkinäkuorrutus on kauniin värinen. Tarjoa pähkinä-toscakakku esimerkiksi glögin kanssa.
Vinkki: Toscakakku onnistuu myös vegaanisena, nappaa ohje!
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivot jauhottoman pähkinäkakun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous