Reseptit

Pähkinäinen mustikka-toscatorttu

Pähkinäisiin mustikka-toscatorttuihin sopivat myös pensasmustikat. Tortut säilyy mehevänä parikin päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl kermaa
  • 2 dl mustikoita

toscakuorrutus:

  • 150-200 g pähkinäsekoitusta
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 25 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka tai pienet vuoat. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja kääntele munavaahtoon. Lisää kerma ja voisula. Kääntele mustikat varoen taikinaan.

2. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa 20–25 minuuttia, pienille tortuille riittää hieman lyhyempi aika.

3. Rouhi pähkinöitä jonkin verran. Kiehauta kerma, sokeri, voi, siirappi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää pähkinät ja kiehauta uudelleen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista edelleen 10–15 minuuttia.

3. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tuoreilla mustikoilla.

X