Pinkki samppanjasorbetti
Samppanjasorbetti on hienostunut välisorbetti, sillä se ei ole liian voimakkaan makuinen. Sorbetin voi tarjoilla myös kevyenä, näyttävänä jälkiruokana, jos sen päälle kaataa pöydässä lorauksen samppanjaa vieraiden silmien edessä.
Ainekset
- 5 dl roseesamppanjaa tai -kuohuviiniä
- 1 dl jäähtynyttä sokerilientä (3 dl sokeria, 0,5 dl vettä)
- 3 valkuaista
koristeeksi:
- syötäviä kukkia esim. begonia
Valmistusohje
1. Valmista sokeriliemi keittämällä 1/2 dl vettä ja vajaa 3 dl sokeria, kunnes seos paksunee. Lisää kuohuviini desiin kylmää sokerilientä.
2. Vaahdota valkuaiset ja sekoita kuohuviiniin. Pane pakastimeen jäähtymään vuorokaudeksi ja sekoittele välillä.
Voit myös valmistaa sorbetin jäätelökoneessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous