Reseptit

Raparperi-mansikkajälkiruoka muistuttaa mummolasta

Raparperi-mansikkajälkiruoka tuo kesämuistot mieleen. Tarjoile herkku kauniista jälkiruokamaljoista kruunataksesi maittavan lounashetken.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g raparperia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 2 dl mansikoita
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 8 ruisdigestivekeksiä

Valmistusohje

Raparperi-mansikkajälkiruoka kruunaa kevyen kesäisen aterian.

Huuhdo ja paloittele raparperit. Pane raparperinpalat, vesi sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Murenna keksit.

Pane vanilliinivaahto, raparperisose, mansikat ja keksimurut kerroksittain tarjolle.

X