Raparperihilloke
Raparperihilloke sopii erittäin hyvin niin leivonnaisiin kuin jäätelön kanssa tarjottavaksi. Hillossa maistuu raparperin lisäksi kaneli ja vanilja.
Ainekset
- 1 kg raparperia
- 1 kaneli- tai vaniljatanko
- 1 dl vettä
- 4 dl hillosokeria
Valmistusohje
Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Pane raparperinpalat, kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.
Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja ota kanelitanko tai vaniljatangon puolikkaat pois.
Tarjoa hilloketta jäätelön kanssa tai käytä sitä jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Lue lisää raparperista.
Kommentit
Tänään tuli tehtyä 2kg hilloa, vielä jäähtymään ja sitten maistelemaan. Kannattaa lopuksi vielä muussata hienommaksi esim. perunasurvimella.
Kommentit
Tänään tuli tehtyä 2kg hilloa, vielä jäähtymään ja sitten maistelemaan. Kannattaa lopuksi vielä muussata hienommaksi esim. perunasurvimella.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous