Reseptit

Täytetty porkkanakakku

Täytetty porkkanakakku kruunaa kahvihetken ja maistuu synttärikakkunakin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Täytetystä porkkanakakusta tulee erityisen mehukas tällä Teresa Välimäen reseptillä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kakkutaikina

  • 5 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (350 g)
  • 125 g voita sulatettuna

kuorrutus ja täyte

  • 2 prk purkkia (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2-2 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

koristeluun

  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Täytetty porkkanakakku leivotaan Teresa Välimäen ohjeella näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Halkaise kakku ja levitä puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele täytetty porkkanakakku syötävillä kukilla.

Vinkki: Listasimme parhaat porkkanakakku-ohjeemme pellillisestä kääretorttuun ja pähkinäisestä vegaaniseen versioon.

Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku

X