bibimbab eli korealainen pyttipannu
Mitä tänään ruoaksi?

Bibimbab on korealainen sekamelska

Bibimbab on korealainen versio kotoisasta pyttipannusta.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Sirkka Hirvonen
bibimbab eli korealainen pyttipannu

Bibimbab eli korelainen pyttipannu tarkoittaa kirjaimellisesti sekamelskaa. Sen perusraaka-aine on riisi, joka voidaan tarjota keitettynä lisäkkeenä tai perinteiseen tapaan pannulla rapeaksi paistettuna. Riisiä lukuunottamatta bibimbabin ainekset kootaan melko luovalla kädellä. Perinteisen pyttipannun tavoin se onkin mitä mainioin tapa hyötykäyttää edellisen aterian tähteet.

Tässä reseptissä bibimbab koostetaan paistetuista naudanlihasuikaleista ja porkkanoista, seesamöljyllä maustetusta pinaatista ja pavuniduista sekä kevyesti pikkelöidyistä kurkkuviipaleista. Ainekset aseteaan lautasele sektoreittain, mutta syödessä kaikki sekoitetaan ihanaksi sekamelskaksi.

Bibimbab kruunataan paistetulla kananmunalla. Kun keltuaisen jättää valuvaksi, saa ruoalle samalla herkullisen kastikkeen. Mikäli olet mausteiden ystävä, voit hujauttaa päälle vielä tulista korealaista chilikastiketta, Gochujangia.

Pyttipannun monet muodot:

Nyhtokaurapyttipannu

Nyhtökaurapyttipannu

parempi pyttipannu

Parempi pyttipannu

grillattua broileria ja pyttipannua

Grillattua broileria ja pyttipannua

Kotiliesi.fi: Moderni pyttis

X