Reseptit

Lakkajäädyke

Lakkajäädyke on iki-ihana syysklassikko. Lakan siemenet eivät ole kiusana,kun puserrat marjat siivilän läpi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lakkajäädyke

  • 400 g lakkoja
  • 3 keltuaista
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 4 dl (laktoositonta) kuohukermaa
  • 3 rkl lakkalikööriä

Valmistusohje

Lakkajäädyke tehdään näin:

1. Ota jonkin verran kauniita lakkoja erikseen valmiin jäädykkeen koristeeksi. Painele loput lakat sileäksi soseeksi tarkkaan siivilän läpi pusertaen.

2.  Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi kulhossa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Kaada keltuaiset omaan kulhoon, lisää tomusokeri ja vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon pehmeäksi vaahdotettu kerma ja lakkalikööri. Kaada seos jäädyke- tai rengasvuokaan. Pakasta jäädykemassa vähintään viideksi tunniksi.

3. Ota lakkajäädyke huoneenlämpöön pehmenemään vähintään 1/2 tuntia ennen tarjoamista, jotta se on helppo leikata.

4. Tarjoa lakkajäädyke annospaloina tuoreilla lakoilla koristeltuna.

Katso lisää jäädykkeitten ohjeita koosteestamme: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä ohjeilla onnistut!

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään panacotta-jäädyke

X