Karitsanpaisti
Karitsanpaisti maustuu herkulliseksi provencelaiseen tyyliin. Yrtit, viini ja valkosipuli muodostavat mainion makujen liiton tässä reseptissä.
Ainekset
Karitsanpaisti
- 2 kg luuton karitsanpaisti
- 3 rkl Provencen yrttisekoitusta
- 10 mehevää valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Pannulle
- 3 dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 2 rkl häränfondia
Lisäksi
- 5 kokonaista tomaattia
- 1/4 ruukku tuoretta timjamia
- kokonaisia valkosipuleita
Valmistusohje
Karitsanpaisti valmistuu näin:
1. Karitsanpaisti kannattaa ensin siistiä. Poista paistin pinnalta sitkeä kalvo ja suurimmat rasvakertymät. Tee lihaan sinne tänne viiltoja ja avaa viillot isommiksi sormilla. Täytä viillot yrtti-öljyseoksella ja työnnä jokaiseen viiltoon 1 valkosipulinkynsi. Mausta paistin pinta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lämpömittari.
2. Pyörittele valkosipulit öljyssä ja pane ne pieneen uunivuokaan kypsymään yhtä aikaa paistin kanssa.
3. Pane karitsanpaisti 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Kaada vuoan pohjalle fondilla maustettu viini-vesiliemi. Laske uunin lämpö 150-asteeseen. Kypsennä paistia reilu tunti tai kunnes lämpömittari näyttää 63-65 astetta. Tällöin karitsan liha on punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele paistia noin 15 minuutin välein liemellä.
4. Ota karitsanpaisti pois uunista ja nostauunin lämpötila 200 asteeseen.
5. Halkaise tomaatit. Valuta päälle vähän öljyä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kypsennä noin 15 minuuttia.
6. Siivilöi paistoliemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 1 dl. Lisää 1,5 dl kermaa, vähän dijon-sinappia ja tilkka soijaa. Suurusta kastike tummalla Maizena-suurusteella ja anna kiehua viitisen minuuttia.
7. Nauti karitsanpaisti esimerkiksi valkosipuliperunoiden tai paahdettujen rosmariiniperunoiden kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Mehevä lampaanviulu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous