Tomaattinen kala-simpukkakeitto
Tomaattinen kalasimpukka-keitto maistuu parhaiten kuumana tarjottuna. Annostele valmis ruoka syviin lautasiin ja tarjoile tuorean leivän kanssa.
Ainekset
- 1 1/2 kg puhdistettuja, tuoreita simpukoita
- 1 1/2 kg piikkikampela- tai turskafileitä (säästä ruodot liemeen)
- 18 kampasimpukkaa
Kalaliemi:
- 2 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 1 tl tomaattipyreetä
- 750 g piikkikampelan (tai turskan) ruotoja
- 2 varsisellerin vartta pilkottuna
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 sipulia hienonnettuna
- 6 kokonaista valkopippuria
- merisuolaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 1/2-2 l vettä
tomaatikastike:
- 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 tuoretta fenkolia viipaloituina
- 2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kg kypsiä tomaatteja puolikkaina
- suolaa, pippuria
simpukkaliemi:
- 1 1/2 kg simpukoita
- 1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
- merisuolaa
- timjamia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
yrtti-tomaattiseos:
- hienonnettua persiljaa
- hienonnettua basilikaa
- 2 hienoksi leikattua salottisipulia
- 2 tuoretta, hienonnettua chiliä
- 1 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
- 18 kirsikkatomaattia puolikkaina
Valmistusohje
Tomaattinen kala-simpukkakeitto tarjotaan kuumana hyvän leivän kanssa.
Aloita kalaliemestä: Paahda curry ja tomaattipyree öljyssä tummaksi ja lisää ruodot. Sekoita ja anna niiden vähän paahtua. Lisää varsisellerinpalat, valkosipulinkynnet, hienonnetut sipulit, pippurit, merisuolaa ja valkoviiniä. Anna kiehua 2 minuuttia. Lisää vesi. Liemi saa kiehua hiljalleen pari tuntia. Siivilöi liemi talteen.
Kuullota tomaattikastiketta varten öljyssä valkosipulisilppu, chili, fenkoli ja fenkolin siemenet. Lisää tomaatinpuolikkaat ja anna kastikkeen kiehua noin 30 minuuttia, kunnes se on paksua. Ole tarkkana, ettei kastike pääse palamaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee sitten simpukkaliemi: kuumenna suuri paistokasari kuumaksi. Lisää öljy, simpukat, valkoviini, ripaus merisuolaa, timjamia ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sulje kannella ja anna kiehua 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
Sekoita yrtit, sipulisilppu, chili, oliiviöljy ja kirsikkatomaatin puolikkaat keskenään. Yhdistä tomaattikastike, kalaliemi ja simpukkaliemi keskenään. Ota puolet simpukoista kuoristaan ja lisää keittoon. Paista piikkikampela ja kampasimpukat. Jaa kypsä kala, kampasimpukat ja simpukat syville lautasille ja annostele kuumaa lientä päälle. Viimeistele yrtti-tomaattiseoksella.
Ohje: The Laundromat Café, Kööpenhamina
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous