Litsi – karkeapintainen kuori kätkee maukkaan hedelmän
Litsi on parfyymiarominen, maukas hedelmä. Litsiä käytetään kiinassa muun muassa sokeriliemeen säilöttynä.
Litsi on parfyymiarominen, maukas hedelmä. Litsiä käytetään kiinassa muun muassa sokeriliemeen säilöttynä.
Lystikkään näköinen litsi maistuu mehukkaalta ja raikkaalta. Maku tuo mieleen rapsakan rypäleen.
Litsi muistuttaa ulkonäöltään mansikkaa, ja se on kutakuinkin samankokoinen. Kuori on kuitenkin kova, ohut ja rusehtavanpunainen. Kuoren sisällä piilee vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.
Litsi kuin karkkia
Litsin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan. Ne voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa erilaisten salaattien joukkoon. Litsit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin, juomiin tai booleihin. Koristele litseillä esimerkiksi margarita-drinkki.
Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto
Artikkelia on muokattu 19.2.2024
Lue myös: Etelän hedelmät keventävät ateriaa
Lue myös Kotiliesi.fi: Onko feijoa tuttu hevi-osastolta? Halkaise ja lusikoi mehukas hedelmä sellaisenaan suuhun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous