Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa
Sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera ovat loistava lisä illallispöytään. Halutessa kastikkeen voi maustaa sahramin sijasta currylla.
Ainekset
- 1 kg tuoreita sinisimpukoita
- 1 iso sipuli
- 2 rkl voita
- 2 dl valkoviiniä
- suolaa, sahramia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Sinisimpukoiden klassikkoohjeisiin kuuluu myös tämä kermainen versio. Kastike on maustettu ripauksella sahramia, mutta sen voi hyvin jättää pois tai korvata esimerkiksi currylla.
1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
3. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen kerma ja ripaus sahramia antamaan makua ja kauniin kultaista väriä. Keitä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous