Broileri padassa
Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta, ja liha irtoaa hyvin luista.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- runsas nippu tuoreita yrttejä, esimerkiksi salviaa, rosmariinia ja persiljaa 2 punasipulia
- ½ purjoa
- 1 palsternakka
- 1 porkkana
- ½ lanttua
- 2 dl kanalientä
Valmistusohje
1. Kuivaa broileri talouspaperilla. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria, valkosipulia ja sitruunamehua. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta kokonaisena pataan. Raasta pinnalle sitruunan kuori.
2. Pilko pataan kuoritut punasipulit ja huolella pesty purjo. Kuori ja lohko joukkoon palsternakka, porkkana ja lanttu. Lisää yrttikimppu, joka on sidottu puuvillalangalla. Valuta päälle kanalientä.
3. Sulje pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele broileria pataan valuneella liemellä 12 kertaa paistamisen aikana.
4. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta, ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.
1800 kJ, 430 kcal, 1 annos
Kommentit
Miten voi olla mahdollusta, että tunnin aikana otetaan 12 kertaa uunista ulos, eli viiden minuutin välein, avataan kansi ja valellaan! Johan siinä broilerin kypsyminen häiriintyy pahasti. Taitaa olla painovirhe paholainen kyseessä..?
Kommentit
Miten voi olla mahdollusta, että tunnin aikana otetaan 12 kertaa uunista ulos, eli viiden minuutin välein, avataan kansi ja valellaan! Johan siinä broilerin kypsyminen häiriintyy pahasti. Taitaa olla painovirhe paholainen kyseessä..?
Oot ihan oikeassa – itse teen 15-20 min välein
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous