Raparperijuoma
Raparperijuoma valmistuu nopeasti. Mausta inkiväärillä ja limetin mehulla.
Ainekset
Mehu
- 500 g raparperinvarsia
- 50 g inkivääriä
- 1 limetin mehu
- 2 dl sokeria
- 1 l vettä
Tarjoiluun
- 1 dl pakastemarjoja tai pari oksaa sitruunamelissaa
- 1.5 l runsashiilihappoista kivennäisvettä
Valmistusohje
1. Huuhtele raparperit, pilko ja pane kattilaan. Lisää kuorittu, pilkottu inkivääri, limettimehu ja sokeri.
2. Keitä mehua kymmenisen minuuttia, siivilöi ja säilytä kylmässä.
3. Annostele mehua laseihin noin 0,6 dl, nosta koristeeksi pari jäistä marjaa tai sitruunamelissanlehti ja lisää juuri ennen tarjoilua 0,6 dl kylmää kivennäisvettä.
160 kJ (40 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous