Tattaripuuro uunissa
Tattari on hauskaa vaihtelua perinteiselle kaurapuurolle. Tattaripuuro toimii hyvin esimerkiksi brunssipöydän jatkeena.
Ainekset
- 2.5 dl tattarisuurimoita
- 10 dl rasvatonta maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
- 1 tl suolaa
- 4 tl hunajaa
- laktoositonta margariinia voiteluun
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtelu suurimot hyvin ensin lämpimällä ja sitten kylmällä vedellä.
2. Voitele uunivuoka. Kaada suurimot vuoan pohjalle. Sirottele suola ja hunaja suurimoiden päälle ja lisää maito. Sekoita hieman suurimoita nesteen seassa.
3. Kypsennä puuroa uunissa tunti tai kunnes suurimot ovat pehmenneet. Kaiken nesteen ei tarvitse olla hyytynyt. Sammuta uuni ja anna puuron tekeytyä hetki.
4. Tarjoile murskattujen marjojen, mehukeiton tai maidon kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa puuron myös annosvuokiin, kuten kuvassa. Jaa tällöin raaka-aineet annoskuppeihin.
1 annos: 263 kcal/1108 kJ
Kommentit
Hei Pauliina,
oikea lämpötila on 200 astetta, se lukee heti tuossa valmistusohjeen alussa 🙂
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Ette sitten kertoneet sopivaa uunin lämpoötilaa?
Hei Pauliina,
oikea lämpötila on 200 astetta, se lukee heti tuossa valmistusohjeen alussa 🙂
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous