Pannuleipä ilman uunia
Pannuleipä on afrikkalainen leipänen, joka kaulitaan ohueksi ja paistetaan kuivalla pannulla. Leipä nautitaan voin kanssa ja se maistuu esimerkiksi papaijakeiton lisukkeena.
Ainekset
Pannuleipä
- 2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Afrikkalainen pannuleipä tehdään näin:
1. Sekoita aineksista melko tiivis taikina. Kauli taikina mahdollisimman ohuiksi leiviksi.
2. Paista leivät kuivalla paistinpannulla täplikkään ruskeiksi. Nauti afrikkalainen pannuleipä kuumana voin kanssa ja tarjoa se papaijakeiton kaverina.
Kokeile myös norsuntassua eli grillattua braai-leipää, intialaisia naan-leipäsiä tai pataleipää.
Lue myös Kotiliesi.fi: Pitaleipä tuo Lähi-idän lautaselle
Kommentit
Kuiva pannu = rasvaton pannu. Lisäsin myös jauhoja paloitteluvaiheessa sekä kaulinnassa. Palamisvaaran vuoksi pullasudilla jauhot harjasin pois leipäsistä. Kokeilen myös lisätä vähän paksuutta. Ohuen ohuet olivat.käyttäessään kuivia laattoja.
Kommentit
Mitä yksinkertaisempi resepti, sitä seikkaperäisempiä tulisi ohjeiden olla, koska kokki on todennäköisimmin aloittelija.
Ohjeen jauhomäärällä syntyi liisteri, joka ei irronnut kulhosta, sormista eikä kaulimesta. Lisäsin jauhoa ehkä desin, jotta pystyin kaulitsemaan.
Tarkoittaako kuiva pannu että ei käytetä rasvaa? Kuinka kuuma pannun tulisi olla? Kokeilemalla epäilemättä selviää, mutta eikö reseptin tarkoitus ole vähentää kokeilua ja lisätä onnistumisia?
Kuiva pannu = rasvaton pannu. Lisäsin myös jauhoja paloitteluvaiheessa sekä kaulinnassa. Palamisvaaran vuoksi pullasudilla jauhot harjasin pois leipäsistä. Kokeilen myös lisätä vähän paksuutta. Ohuen ohuet olivat.käyttäessään kuivia laattoja.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous