Reseptit

Papaijakeitto

Papaijakeitossa makea papaija yhdistetään kookosmaidon kanssa ja maustetaan tuoreella inkiväärillä, limetillä ja korianterilla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kovaa papaijaa
  • 1 sipuli
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-2 dl kookosmaitoa
  • limetti- tai sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Oranssinkeltainen papaijakeitto maistuu alkuruokana itse tehdyn pannuleivän kanssa.

  1. Kuori papaija, poista siemenet ja pilko hedelmäliha. Kuullota silputtu sipuli ja hienonnettu inkivääri öljyssä kattilassa. Lisää papaijapalat ja kasvisliemi. Anna hautua parikymmentä minuuttia.
  2. Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto sitruunalla tai limetillä, suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle silputtua tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Tarjoa keitto leivän kanssa.
X