Entrecôte ja karamellisoidut kasvikset
Mehevä liha maistuu vaikka sunnuntaiaterialla. Tarjoa entrecoten kanssa karamellisoituja kasviksia.
Ainekset
- 1.5 kg naudan entrecôtea (välikyljystä) palana
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta tai kuivattua timjamia
- öljyä
Lisäksi
- 500 g pikkusipuleita
- 400 g porkkanoita
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 dl balsamicoa
Valmistusohje
1. Pane lihapala uunivuokaan. Hiero pintaan vähän öljyä, sopivasti suolaa sekä reilusti pippuria ja timjamia. Pane lihapala 20 minuutiksi 250-asteiseen uuniin.
2. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen. Lisää tässä vaiheessa uuniin myös kuoritut pikkusipulit ja lohkotut porkkanat. Sipaise kasvikset kevyesti öljyllä. Jatka lihan kypsennystä vielä noin 45 minuuttia eli 15 minuuttia/500 g lihaa. Entrecote saa jäädä sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon pariksikymmeneksi minuutiksi.
3. Mittaa fariinisokeri ja balsamico pieneen kattilaan, keitä jonkin aikaa ja kaada hieman karamellisoitunut seos kypsien kasvisten päälle. Jatka vielä hetki kypsennystä uunissa. Mausta kasvikset kevyesti hiutalesuolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous