Uunikala nieriästä
Uunikala nieriästä on mainio vierastarjottava ja letkeän lauantain lounas. Nieriä saa makua valkoviinistä ja sitruunamehusta.
Ainekset
Uunikala nieriästä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 keitettyä perunaa
- 4 tomaattia
- 1 kirjolohi- tai nieriäfilee
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 200 g pinaattia
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
Uunikala nieriästä valmistuu näin.
- Voitele uunivuoka öljyllä.
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Huuhdo ja viipaloi tomaatit.
- Levitä ne voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria.
- Nosta nieriäfilee päälle ja mausta sekin suolalla ja mustapippurilla.
- Uunikala nieriästä saa ihanan maun valkoviinistä ja sitruunasta, valuta siis lopuksi vuokaan valkoviini ja sitruunamehu.
- Kypsennä uunikalaa 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
- Huuhdo pinaatti, pane kattilaan ja kuumenna, kunnes lehdet ovat painuneet kokoon.
- Valuta pinaatti ja levitä lehdet muiden aineiden joukkoon.
- Ripottele uunikalan pinnalle pinjansiemenet.
- Jatka nieriän kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes uunikala on kypsää.
- Tarjoa uunikala raikkaan salaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohta itämaiseen tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous