Ranskalainen rapukeitto
Ripottele ranskalaisen rapukeiton pinnalle ruohosipulia. Maukas keitto tarjotaan grissinien eli leipätikkujen kanssa. Maista heti!
Ainekset
- 1 paketti pakasterapuja
- 1 porkkana
- 1 pala fenkolia
- timjamin ja persiljan oksia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- kalalientä + valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl hummerifondia
- sahramia
- tilkka konjakkia tai sitruunamehua
- cayennepippuria
- 2 rkl voita
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sulata ja kuori ravut. Säästä pyrstöt valmiisiin keittoannoksiin ja käytä kuoret ja sakset liemeen.
2. Kuullota silputut kasvikset ja tomaattipyree öljyssä kattilassa. Lisää ravunkuoret, yrtit ja sen verran kalalientä ja valkoviiniä, että ainekset juuri peittyvät. Hauduta lientä kannen alla parikymmentä minuuttia.
3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää kerma ja hummerifondi, mausta sahramilla, konjakilla tai sitruunamehulla ja kajennepippurilla. Keitä muutamia minuutteja. Suurusta keitto vaalealla maizena suurusteella, keitä pari minuuttia ja viimeistele parilla voinokareella.
4. Jaa ravunpyrstöt lautasille, kaada päälle kuuma keitto ja ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa grissinien eli leipätikkujen kanssa.
Lisää maukkaita keittoja:
Kotiliesi.fi: Kookos-katkarapukeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous