Rasvaton kanakori
Nauti kanakorista kevyesti tällä rasvattoman kanakorin reseptillä.
Ainekset
- 400 g broilerinfileitä
- 1 kananmuna
- 1 dl kivennäisvettä
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 5-6 (400 g) puikulaperunaa
- hienoa suolaa, kurkumaa, paprikajauhetta
Makea chilidippi:
- 0.5 dl soijakastiketta
- 2 rkl chiliketsuppia
- 3 rkl siirappia
- 2 rkl balsamicoa
Currydippi:
- 1 dl ruokajogurttia
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl jauhettua currya
Lisäksi:
- jäävuorisalaattia
Valmistusohje
Rasvaton kanakori: energiaa 410 kcal/annos
1. Sekoita kananmunasta, kivennäisvedestä ja vehnäjauhojen ja leivinjauheen seoksesta sileä, melko paksu taikina. Taikina ei saa valua, mutta sen pitää olla muotoiltavissa ohuelti kanojen ympärille.
2. Halkaise broilerinfileet pitkittäin ja peitä ne taikinalla. Keitä kattilassa noin puoli litraa vettä ja mausta se suolalla, kurkumalla ja paprikajauheella. Upota taikinoidut broileripalat kiehuvaan veteen ja anna kypsyä minuutin verran. Nosta palat pois kattilasta ja ota pintaan hiukan väriä uunin grillivastuksen alla.
3. Halkaise puikulat neljään lohkoon ja kastele ne vedellä. Mausta hienolla suolalla ja paista 220-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 20 minuuttia.
4. Valmista dipit sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
5. Kokoa annokset ja tarjoa lisäkkeenä jäävuorisalaattia.
Resepti: Sami Garam
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous