Munakoisopaistos
Munakoispaistos kätkee sisälleen mm. munakoisoa, valkosipulia, jauhelihaa, chiliä ja fetajuustoa.
Ainekset
- 2 kpl (1 kg) munakoisoa
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 250 g (karitsan) paistijauhelihaa
- 1 dl tummaa soijarouhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4-1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl oreganoa
- 1/2-1 tl basilikaa
- (veitsenkärjellinen voimakasta chiliä)
kuorrutus:
- 1 kananmuna
- 2.5 dl luonnonjogurttia (rasvaa enintään 2,5 %)
- 1 tl maissitärkkelystä
- 100 g voimakasta fetajuustoa (rasvaa enintään 20 %)
Valmistusohje
- Leikkaa munakoiso viipaleiksi, aseta viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla, lisää jauheliha sekä soijarouhe ja paista kevyesti, lisää tomaattimurska ja mausteet. Kypsennä hetki.
- Sekoita kananmuna, maissitärkkelys ja murennettu juusto jogurttiin.
- Lado munakoisoviipaleet ja tomaattikastike kerroksittain vuokaan, päällimmäiseksi munakoisoa, ja kaada kuorrutus päälle.
- Paista 180 asteessa 35–45 minuuttia, kunnes hyytyy ja saa väriä, tarjoa vihreän salaatin kanssa.
1260 kJ
300 kcal
1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous