Kuminanäkkärit ja lehtikaalilevite
Kuminanäkkäreiden päälle sipaistaan vihreää lehtikaalilevitettä.
Ainekset
Kuminanäkkärit:
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 ps kuivahiivaa
- 3.5 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 1 rkl kuminan siemeniä
- 2 dl ruisleseitä
- 0.5 dl ruisjauhoja
- 4 dl vehnäjauhoja
- lisäksi kuminan siemeniä pinnalle
Lehtikaalilevite:
- 50 g lehtikaalia
- 1 prk (170/285 g) kikherneitä
- 0.5 rkl limetinmehua
- 0.5 tl jauhettua juustokuminaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- noin 3 rkl vettä
Valmistusohje
Kuminanäkkärit:
- Sekoita kulhossa grahamjauhot ja kuivahiiva. Kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon suola, morttelissa jauhetut kuminan siemenet, ruisleseet ja -jauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen taikinaksi. Anna pehmeän taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat vuorotellen jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle kuminan siemeniä ja kauli mausteet ”kiinni” kevyesti kaulimella. Leikkaa taikinalevyt noin 5×10 cm kokoisiksi paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele leipiin reikiä haarukalla.
- Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä peittämättä. Ylimääräiset jauhot voit sutia pullasudilla pois.
Lehtikaalitäyte:
- Huuhtele lehtikaali ja poista paksuimmat lehtiruodit. Nosta lehtikaalit muutamaksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Painele huolella kuiviksi talouspaperin välissä.
- Valuta kikherneet. Nosta kikherneet lehtikaalin, limetinmehun, mausteiden, oliiviöljyn ja veden kanssa tehosekoittimeen.
- Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä notkistaaksesi tahnaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous