Fenkoli-retiisisalaatti
Fenkoli-retiisisalaattiin käytetään erilaisia salaatteja antamaan makua, tuntumaa ja väriä.
Ainekset
- 1 fenkoli
- 1 kerä punasikuria
- 1 nippu retiisejä
- 1 iso kerä tammenlehväsalaattia
- 1 dl maustettuja salaattisiemeniä
kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- 1 rkl limetin mehua ja limetin raastettu kuori
- 0.5 tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
maustetut salaattisiemenet:
- 2 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan, kurpitsan, pellavan)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl currya
- 0.5 tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese fenkoli, punasikuri ja retiisit. Huuhtele salaatti ja kuivaa se hyvin lävikössä tai salaattilingossa.
2. Suikaloi fenkoli ja punasikuri. Viipaloi retiisit ja revi tammenlehväsalaatti haarukkapaloiksi. Laita kaikki salaatin ainekset isoon kulhoon.
3. VispiöiI toisessa kulhossa kastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Maustetut salaattisiemenet:
1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää mausteet. Kuullota mausteita hetki mutta älä polta.
2. Sekoita joukkoon siemenet ja kääntele niitä mausteseoksessa minuutti pari.
3. Kaada siemenet talouspaperin päälle hetkeksi ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous