Ihmiset ja suhteet

Jenni Vartiainen kärsi vuosia rajusta univajeesta: ”Se oli aika pelottavaa”

Univajeesta kärsinyt laulaja Jenni Vartiainen osaa nykyään arvostaa unta.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli ja Otavamedia

"Olisi pelottavaa menettää tekemisen ilo. Se olisi paljon kamalampaa kuin se, että minut unohdettaisiin", Jenni sanoo.

Univajeesta kärsinyt laulaja Jenni Vartiainen osaa nykyään arvostaa unta.

New Yorkista takaisin Suomeen muuttanut laulaja Jenni Vartiainen julkaisi syksyllä uutta musiikkia. Häntä jännitti etukäteen, miten Lanka-biisi otetaan vastaan.

– Biisi on hyvin henkilökohtainen ja tärkeä itselleni, Jenni kertoi Emma-gaalan punaisella matolla Espoo Metro Areenalla.

New Yorkissa asuessaan Jenni ei pohtinut sitä, muistetaanko hänet koti-Suomessa.

– En ajatellut siellä hirveästi mitään tuollaisia juttuja. Ennemminkin mietin sitä, miten minä voin ja miten löydän onnen ja ilon ja pääsen taas luovuuden lähteelle. Olisi pelottavaa menettää tekemisen ilo. Se olisi paljon kamalampaa kuin se, että minut unohdettaisiin.

Jenni Vartiainen saapui Emma-gaalaan sinisessä luomuksessa. © Tiia Ahjotuli ja Otavamedia

Univajeesta tuli uusi normaali

Jennillä on puolisonsa kanssa kaksi lasta, jotka ovat nyt kaksi- ja neljävuo­tiaat. Omasta jaksamisestaan Jenni huolehtii nukkumalla riittävästi. Hänellä on kokemusta myös univajeessa elämisestä.

– Neljään vuoteen en nukkunut kunnolla. Univajeesta alkoi tulla normaali olotila. Se oli aika pelottavaa. Kuvittelin tekeväni hommia ihan yhtä tehokkaasti kuin aiemminkin, vaikka nukuin vain neljä tai viisi tuntia yössä. Minun on pitänyt opetella nukkumaan uudestaan. Arvostan nykyään unta enemmän kuin koskaan aiemmin, Jenni kertoi.

X