Seesami-selleripihvit
Seesami tuo selleristä valmistettuihin pihveihin ihanaa makua. Pihvien päälle ripoteltu parmesaani tekee niistä ruokaisempia.
Ainekset
- 1 iso selleri
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
- 2 tl seesamiöljyä
- hiutalesuolaa
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kasviaterian pihvit ovat selleriä. Lisukkeena on thaimaalaisen som tam -salaatin tapaan tehtyä porkkanaraastetta ja pikapaistettua kaalia.
Kuori selleri ja leikkaa siitä 4 reilun sentin paksuista pihviä. Pane pihvit uunipellille.
Valuta päälle öljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pihvit suolalla. Kypsennä pihvejä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Lisää päälle seesaminsiemenet ja parmesaaniraaste. Kypsennä edelleen noin 10–15 minuuttia. Tarjoa lisäksi vokattua kaalia ja thaimaalaista porkkanaraastetta.
Katso myös:
Selleri-omenakeitto, Ruoka.fi
Parsaa ja seesamikastiketta, Ruoka.fi
Paahdetut selleriperunat, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous