Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti
Runsas ja syksyinen kaalisalaatti saa makua myös paistetuista kantarelleista. Viimeistele lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti granaattiomenan siemenilllä.
Ainekset
Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti
- 2 dl bulguria (eli vehnäsuurimoita)
- 7 dl kasvislientä
- 1 kyssäkaali
- 200 g ruusukaalia
- 150 g tuoreita kantarelleja
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 granaattiomena
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti tehdään helposti näin:
1. Kypsennä bulguri kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja nosta syrjään odottamaan.
2. Kuori ja leikkaa kyssäkaali pieniksi kuutioiksi. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja irrota niistä mahdollisimman monta lehteä. Viipaloi tiivis ydinosa pitkittäin kolmeen osaan. Nosta kyssäkaalikuutiot kattilaan, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Nosta kattilan päälle höyryosa ja siihen ruusukaalit. Höyrytä ja keitä kaaleja noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä.
3. Puhdista kantarellit ja tarvittaessa revi ne pienemmiksi. Paista kantarellit isolla korkealaitaisella, kuivalla pannulla, kunnes neste on täysin haihtunut. Lisää hienonnetut sipulit ja nokare voita. Anna hetken aikaa ruskistua. Valuta kaalit huolella ja nosta ne kuumalle pannulle. Sekoittele sienien kanssa hetken aikaa niin, että ne saavat hieman väriä. Nosta pannu syrjään ja mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Halkaise granaattiomena ja kaavi siemenet. Lisää ne pannulle bulgurin ja hienonnetun tillin kanssa. Sekoita öljy ja viinietikka ja valuta salaatin joukkoon. Nosta lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti tarjoiluvadille.
Katso lisää ruusukaliherkkujen ohjeita:
Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit
Hunajavoissa paistetut ruusukaalit
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään ruusukaalivuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous