Karpalopalat
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1½ dl muscovadosokeria
- 1½ dl tavallista sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- kourallinen kuivattuja karpaloita
kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- sitruunamehua
(koristeisiin)
- 1 paketti sokerimassaa
- tomusokeria
Valmistusohje
Neliönmalliset, karpalolta maistuvat leivokset ovat blondiversio amerikkalaisten brownie-leivonnaisista.
1. Sulata rasva ja kaada kulhoon. Lisää sokerit, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää munat. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan karpaloiden kanssa.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä, ja leikkaa levy neliöiksi.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään hyvin vatkaamalla. Levitä kuorrutus kakkuneliöiden päälle. Koristele palat halutessasi ohueksi kaulitusta sokerimassasta tehdyillä lumitähdillä. Ripsauta pinnalle vähän tomusokeria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous