Reseptit

Karpalopalat

7.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1½ dl muscovadosokeria
1½ dl tavallista sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
kourallinen kuivattuja karpaloita

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
sitruunamehua

(koristeisiin)

1 paketti sokerimassaa
tomusokeria

Valmistusohje

Neliönmalliset, karpalolta maistuvat leivokset ovat blondiversio amerikkalaisten brownie-leivonnaisista.

1. Sulata rasva ja kaada kulhoon. Lisää sokerit, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää munat. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan karpaloiden kanssa.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä, ja leikkaa levy neliöiksi.

3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään hyvin vatkaamalla. Levitä kuorrutus kakkuneliöiden päälle. Koristele palat halutessasi ohueksi kaulitusta sokerimassasta tehdyillä lumitähdillä. Ripsauta pinnalle vähän tomusokeria.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo