Kyyttölihapullat kantarellikastikkeessa
Kantarellikastike ja lihapullat maistuvat arkena ja juhlissa. Näiden kyyttölihapullien ohje on keittiömestari Mikko Kauton kehittelemä. Lihapullien ja kantarellikastikkeen ohje on julkaistu Parasta maatiaisruokaa -kirjassa (Maahenki).
Ainekset
Kyyttölihapullat:
- 400 g kyytönjauhelihaa
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl dijoninsinappia
- vähän hienonnettua oreganoa
- (muutama hienonnettu siankärsämön oksa)
- 2 oksaa hienonnettua timjamia
- suolaa
- vastarouhittua mustapippuria
- 1 muna
- noin 1 dl kuohukermaa
- paistamiseen voi-öljyseosta
Kantarellikastike
- 7 dl puhdistettuja kantarelleja
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 kpl salottisipuli
- 20 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- hienonnettua timjamia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Kantarellikastike ja lihapullat valmistuvat ammattilaisen ohjein näin:
1. Aloita lihapullista. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi ja tarkista sen maku. Pyörittele taikina lihapulliksi ja paista ne voi-öljyseoksessa kypsiksi.
2. Tee sitten kantarellikastike. Kuullota puhdistetut ja paloitellut sienet kuiviksi. Lisää voi, silputut sipulit ja timjami. Jatka kuullotusta hetki. Lisää kerma, suola ja pippuria. Keitä kastiketta kokoon jonkin verran. Suurusta kantarellikastike halutessasi Maizena -suurustejauhoilla.
3. Sekoita lihapullat kantarellikastikkeeseen. Kantarellikastike ja lihapullat tarjotaan vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Katso myös Sami Kurosen kermaisen pekonilla höystetyn kantarellikeiton ohje.
Kurkkaa myös Kotilieden gluteeniton kasvis-kantarellipasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous