Reseptit

Englantilainen hedelmäkakku saa uudet muodot

Englantilaiset hedelmäkakut saavat makua ja mehevyyttä kuivatuista hedelmistä sekä likööristä. Soma pikkukakku sopii vaikka lahjaksi kaverille tai naapurille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Englantilaiset hedelmäkakut

  • 2 dl kuivattuja hedelmiä (esim. aprikoosia, luumua, rusinoita, karpaloita, taatelia)
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 3/4 dl manteli- tai sitruslikööriä
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja

Koristeluun

  • pursotettavaa koristelugeeliä (Dr Oetker)

Valmistusohje

Englantilainen hedelmäkakku leivotaan pienemmiksi kakuiksi näin:

Englantilainen hedelmäkakku onnistuu myös pienissä annosvuoissa, mutta voit tehdä tällä taikinalla myös yhden isomman kakun.

1. Silppua kuivatut hedelmät, rouhi pähkinät ja yhdistä ne toisiinsa. Sekoita joukkoon likööri. Anna maustua jonkin aikaa. Voitele ja korppujauhota ison muffinipellin kolot tai iso kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kääntele viimeiseksi joukkoon hedelmä-pähkinäseos.

3. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai kaada isoon kakkuvuokaan. Kypsennä pieniä kakkuja noin 25 minuuttia tai kunnes kakut tuntuvat keskeltä kypsiltä. Voit myös tehdä taikinasta yhden ison kakun. Ison kakun kypsyminen vie noin tunnin. Kumoa kakut vuoista hieman jäähtyneinä. Pane jäähtyneet kakut takaisin vuokaan ja peitä foliolla. Englantilainen hedelmäkakku saa maustua ja mehevöityä vähintään vuorokauden ennen tarjoamista.

Saatat pitää myös punssi-hedelmäkakusta, pähkinä-hedelmäkakusta tai jouluisesta viikunakakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

X