Merikrottikyljykset valkoviinikastikkeen kera
Merikrotti on todella mehukas, herkullinen ja ruodoton kala.
Ainekset
- 4 viipaletta (á 150 g) merikrottia
- voi-öljyseosta
- suolaa, pippuria
- 1 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1–2 dl kuohukermaa
- tilkka sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
Mehevä merikrotti: Välimeressä ja Atlantissa elävää merikrottia sanotaan myös ”köyhän miehen hummeriksi”, koska sen liha on herkullista, mehevää ja ruodotonta. Kokin kannalta merikrotin tärkein osa on häntäpää, joka koostuu rustoisesta selkäruodosta ja kahdesta fileestä. Ainakin pääkaupungin markettien kalatiskeillä merikrottia on ollut kaupan ilahduttavan usein.
1. Kuumenna pannulla 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä. Paista merikrottikyljykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Kaada pannulle viini ja kalaliemi, hauduta kyljyksiä viitisen minuuttia.
2. Nosta kalat pois pannulta ja pidä lämpimänä folion alla.
3. Kaada pannulle kerma ja keitä lientä, kunnes se sakenee kastikemaiseksi. Mausta kastike. Nosta merikrottipalat vielä hetkeksi kuumenemaan kastikkeeseen.
4. Tarjoa kalan kanssa papuhöystöä ja höyrytettyä fenkolia tai fenkolilla maustettua perunasosetta.
Lisää kalaherkkuja Välimereltä:
Kotiliesi.fi: Välimeren kuhaa
Kommentit
Ruodoton kala? Kaikkee sitä 🙂
Kommentit
Ruodoton kala? Kaikkee sitä 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous