Välimeren uunikala
Reseptit

Välimeren uunikala

Välimeren uunikalaan voi käyttää mitä tahansa kalaa, mutta parhaiten reseptiin sopii hauki, puna-ahven tai turska.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kalaa fileinä (haukea, puna-ahventa, turskaa, lohta, seitiä)
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 rkl sileälehtistä persiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • noin 1 dl vettä
  • 1 tl oreganoa
  • 12 oliivia (kivetön kalamataoliivi)
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Välimeren uunikala valmistuu näin.

  1. Kuori ja pilko perunat ja sipulit.
  2. Kaada öljy vuoan pohjalle ja voitele vuoka, lado pohjalle perunat, lisää kala, suola ja lopuksi tomaattimurska.
  3. Lisää silputut yrtit ja paloitellut oliivit sekä tilkka vettä ja kypsennä noin 45 minuuttia 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää nestettä, jos kalan pinta uhkaa kuivua.

Välimeren uunikala on kevyttä ruokaa, vain 1610 kJ (380 kcal)/1 annos.

Katso myös: Uunikala nieriästä

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohta itämaiseen tapaan

 

X