Vehnä- tai maissitortillat
Tortillojen tekeminen itse on yllättävän helppoa. Valurautapannulla lettuihin tulee juuri oikea tummuusaste ja aromi.
Ainekset
Vehnätortillat
- noin 5 dl durumjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 2 dl vettä
Maissitortillat
- 4–5 dl maissijauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Vehnätortillat
1. Mittaa jauhot, suola ja öljy kulhoon. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä kaulittavaksi, lisää vähän vehnäjauhoja. Anna taikinan levätä parikymmentä minuuttia.
2. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa kymmeneen osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen ohuiksi, halkaisijaltaan noin 18 cm kokoisiksi leiviksi. Paista leivät kuumalla valurautapannulla molemmin puolin. Kääri leivät muovikelmuun tai pyyheliinan sisään, jotta ne pysyvät pehmeinä. Voit lämmittää tortillat ennen tarjoilua uunissa.
Maissitortillat
1. Valmista maissitortillat vehnätortillojen tapaan. Kaulimista helpottaa, jos korvaat kolmanneksen maissijauhoista vehnäjauhoilla.
Täytettä tortilloille:
Kuha-paprikatäyte tortilloille
Kotiliesi.fi: Broileritäyte tortilloille
Kommentit
Hyvä on muistaa ettei gluteenittomalle käy pienikään määrä vehnäjauhoja.Jos löydät kaupasta gluteenitonta leipää, siinäkin tuoteselosteessa kerrotaan,että linjastoilla on käytetty vehnäjauhoja.Se luultavasti on suositeltavaa leipomon ilmoittaa,koska joillakin gluteeniherkillä on minimaallinenkin määrä riski.
Kommentit
Maissitortillojen reseptissä on liikaa vettä: taikina oli aivan löysää, eikä sitä olisi mitenkään voinut kaulita. Oikeampi määrä nestettä olisi ehkäpä 1 dl.
Hyvä on muistaa ettei gluteenittomalle käy pienikään määrä vehnäjauhoja.Jos löydät kaupasta gluteenitonta leipää, siinäkin tuoteselosteessa kerrotaan,että linjastoilla on käytetty vehnäjauhoja.Se luultavasti on suositeltavaa leipomon ilmoittaa,koska joillakin gluteeniherkillä on minimaallinenkin määrä riski.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous