Lämmin herkkusieni-kvinoasalaatti
Kvinoa-sienisalaatti sisältää runsaasti kivennäisaineita ja kuituja. Salaatti on maukkaimmillaan lämpimänä ja juuri valmistettuna.
Ainekset
- 1 1/2 dl kvinoaa
- 200 g herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- 1-2 ruukkua lehitkaalia
Kastike
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijonsinappia
- 1/2-1 murskattua valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- ripaus kuivattua rakuunaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Pilko sipuli.
2. Paista herkkusienet, porkkanat ja sipuli öljyssä pannulla. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista puolet lehtikaalista öljyssä ja mausta suolaripauksella. Käytä toinen ruukullinen lehtikaalia salaattiin kypsentämättömänä.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kokoa kasviksista ja kvinoasta salaatti, lisää joukkoon kastike. Tarjoa salaatti lämpimänä.
Kvinoasta syntyy ruokaisat salaatit:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous