
Kvinoa-mustapapusalaatti
Vehnänalkioöljystä valmistettu kastike tuo salaatille mahtavan täyteläisen maun ja rutkasti hyvää tekevää E- vitamiinia, joka suojaa soluja hapettumiselta.
Ainekset
- 1 dl kvinoaa
- 2 dl vettä
- 1 tl ras el hanout -maustesekoitusta
- 1/2 (150 g) tuorekurkkua
- 1 verigreippi
- 1 dl pehmeitä, kuivattuja taateleita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl hienonnettua korianteria tai minttua
- 1 prk (400 g) mustia papuja
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
Kastike
- 2 rkl vehnänalkioöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä siivilässä kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kvinoa ja ras el hanout -mausteseos. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä se koittaen, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa on kypsää. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Jäähdytä.
2. Pese kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori verigreippi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Viipaloi taatelit. Hienonna yrtit. Kaada pavut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita ainekset kvinoan joukkoon.
3. Sekoita kastikeainekset kulhossa. Kaada kvinoasalaatin joukkoon. Sekoita.
Kvinoa sopii salaatteihin:
Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa ja linssejä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous