Reseptit

Parsakaali-papusalaatti

Kuivatut karpalot korostavat heleän vihreän parsakaali-papusalaatin kaunista väriä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g parsakaalin nuppuja
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 ruukku minttua
  • 50 g kuivattuja karpaloita
  • 2 dl kypsää kvinoaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 vihreä chili hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Keitä parsakaalit ja vihreät pavut napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

2. Kääntele isossa kulhossa parsakaalit, pavut, mintun lehdet, karpalot ja kvinoa hyvin sekaisin.

3. Sekoita oliiviöljyyn limetin mehu ja raastettu kuori, chili, hunaja sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

4. Kaada kastike salaattiin ja nostele aineksia niin, että maut sekoittuvat.

X