Reseptit 23.8.2014

Parsakaali-papusalaatti

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g parsakaalin nuppuja
100 g vihreitä papuja
1 ruukku minttua
50 g kuivattuja karpaloita
2 dl kypsää kvinoaa
3 rkl oliiviöljyä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
1 vihreä chili hienonnettuna
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kuivatut karpalot korostavat heleän vihreän parsakaali-papusalaatin kaunista väriä.

1. Keitä parsakaalit ja vihreät pavut napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

2. Kääntele isossa kulhossa parsakaalit, pavut, mintun lehdet, karpalot ja kvinoa hyvin sekaisin.

3. Sekoita oliiviöljyyn limetin mehu ja raastettu kuori, chili, hunaja sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

4. Kaada kastike salaattiin ja nostele aineksia niin, että maut sekoittuvat.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi