Marjapizza
Tässä herkullisessa kesäpizzassa ihastuttavat makeat mansikat ja veikeä fenkoli. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään valkosipuliöljyä sekä tuorejuustoa.
Ainekset
Taikina:
- 2 1/2 dl vettä
- 1/2 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 1/2 dl spelttivehnäjauhoja
Täyte:
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 pientä fenkolia
- 1 l mansikoita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Pinnalle:
- 25 g parmesaania lastuina
- 2 rkl auringonkukan- ja/ tai kurpitsansiemeniä
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota noin 20 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai muotoile pyöreiksi annospizzoiksi.
2. Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulinkynnet. Suikaloi fenkolit ja paista suikaleita paistinpannulla öljytilkassa pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele mansikat.
3. Sivele pizzapohjat valkosipuliöljyllä ja levitä päälle tuorejuusto. Asettele pinnalle fenkolisuikaleet ja mansikat. Mausta pinta mustapippurilla. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa 12– 15 minuuttia.
4. Viimeistele pizzat parmesaanilastuilla, siemenillä ja rucolalla ennen tarjoilua.
Kesäiset pizzat valmistat myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous