Reseptit

Kesäpizzat – kylmäsavulohta, retiisejä, minitomaatteja

Pienten pizzojen grillaaminen on hauskaa puuhaa isommalla porukalla, jolloin jokainen saa oman makunsa mukaisen pizzan valitsemalla täytteet mielensä mukaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2.5 dl vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 5-6 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 2-3 dl tomaattikastiketta
  • 4 dl juustoraastetta

Lisäksi

  • 100 g minitomaatteja lohkoina
  • 1 pallo mozzarellaa revittynä
  • 150 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 75 g parmesaania raastettuna
  • 1 ruukku rucolaa
  • 5 tankoa parsaa keitettynä ja paloiteltuna
  • 4 retiisiä viipaleina
  • 8 kpl mustia kivettömiä kalamataoliiveja

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.

2. Vaivaa ilmakuplat pois, leikkaa taikina 8 osaan ja muotoile palat pieniksi pizzapohjiksi.

3. Levitä pizzapohjille tomaattikastike ja juustoraaste. Paista pizzoja 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

4. Täytä pizzat tuoreilla täytteillä: minitomaatteja + mozzarellaa, kylmäsavulohta + parmesaania + rucolaa, parsaa + retiisiviipaleita + kivettömiä oliiveja+ parmesaania.

X