Reseptit

Vatkattu luomuaprikoosipuuro

Valmista vispipuuro vaihteeksi kuivatuista aprikooseista sekä banaanista. Kuivattu aprikoosi on hyvä raudan ja sinkin lähde. Koska luomuaprikooseja ei ole käsitelty rikillä, ovat ne väriltään ruskeita totutun oranssin sijaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamediai

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g kuivattuja luomuaprikooseja
  • 1 dl tummia mannaryynejä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2-1 banaania

Lisäksi:

  • mantelirouhetta
  • mantelimaitoa

Valmistusohje

1. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Pilko aprikoosit veteen ja keitä ne hiljalleen pehmeiksi.

2. Lisää mannaryynit samalla hyvin vatkaten. Hauduta puuroa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja pieniksi paloiksi leikattu banaani. Jos banaani ei riitä makeuttamaan puuroa riittävästi, lisää vähän vaahterasiirappia.

4. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Syö mantelirouheen ja mantelimaidon kera.

X