Kahden aineksen suklaamousse
Kahden aineksen suklaamousse syntyy helposti kahdesta raaka-aineesta Suklaamoussen koristeluun voi käyttää erilaisia makeisia. Esimerkiksi salmiakkirouhe ja lakupalat sopivat loistavasti suklaan makupariksi.
Ainekset
Kahden aineksen suklaamousse:
- 1 tlk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g taloussuklaata
Koristeeksi:
- nameja tai sokerikoristeita
Valmistusohje
Kahden aineksen suklaamousse tehdään näin:
Kaada vaahtouva vaniljakastike kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi sähkövatkaimella. Paloittele sitten suklaa mikronkestävään kulhoon. Kuumenna suklaata mikron puolella teholla noin 30 sekuntia. Sekoita suklaata ja jatka sen kuumennusta 10–20 sekuntia kerrallaan aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa on ihan kokonaan sulanut.
Lisää sulanut suklaa kuohkean vaniljavaahdon joukkoon ja vatkaa samalla sähkövatkaimella suklaa-vaniljaseos sekaisin.
Lusikoi kahden aineksen suklaamousse annoskulhoihin tai esimerkiksi pieniin kahvikuppeihin. Anna moussen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin koristelet sen värikkäillä karkeilla, amerikan pastilleilla tai vaikkapa suklaarakeilla tai -napeilla.
Saatat pitää myös suklaa-cassisvaahdosta, suklaa-dajmmoussesta tai nutellan ystävän unelmasta, suklaa-nutellatriflestä.
Katso myös: Raakasuklaamousse
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous