Reseptit

Suklaa-cassisvaahto

20.11.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tummasta suklaasta valmistettu suklaa-cassisvaahto kruunaa pikkujoulun tai jouluaterian.

Ainekset

4 liivatelehteä
Kylmää vettä
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 prosenttia)
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
2 dl mustaherukkahilloa
1 dl mustaherukkalikööriä

Valmistusohje

Valmista suklaa-cassisvaahto näin:

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Paloittele suklaa ja sulata se pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinivaahto ja mustaherukkahillo varovasti nostelemalla suklaan joukkoon.

Kuumenna mustaherukkalikööri, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun likööriin. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko
ajan hyvin sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Jaa seos annosmaljoihin tai yhteen suurempaan astiaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Voit koristella suklaa-cassisvaahtoannokset vanilliinivaahdolla ja/tai suklaarouheella.