Mansikka-kulhokakku
Mansikka-kulhokakku on helppo koota, näyttää upealle ja kestää täytekakkua paremmin kesähelteessä.
Ainekset
Pohja:
- 1 pkt valmista täytekakkupohjaa (2 kerrosta)
- 1 dl ruusuvettä tai ruusulimonadia
Täyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- 1/2 dl appelsiinimehua (tai sitruslikööriä)
Lisäksi:
- 1 l mansikoita puolitettuina
- 1/2 l kirsikoita
- 100 g suklaakeksejä ja/ tai marenkeja
Valmistusohje
1. Valmista ensin täyte. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone kulhossa nuolijalla ja lisää joukkoon vaniljasokeri, sokeri ja appelsiinimehu. Kääntele mascarponen joukkoon kermavaahto.
2. Laita toinen kakkupohja isoon lasikulhoon (jos sinulla ei ole isoa kulhoa, voit paloitella kakkupohjan rennoksi kerrokseksi kulhon pohjalle).
3. Kostuta pohjaa ruusuvedellä tai limonadilla. Lusikoi päälle puolet mascarpone-kermasta ja ripottele pinnalle puolet mansi- koista ja kirsikoista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta myös se. Lisää pinnalle loppu- täyte ja marjat.
4. Viimeistele suklaakekseillä ja marengeilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous