Irish coffee -torttu
Suussa sulava Irish coffee -torttu on makea herkku aikuiseen makuun.
Ainekset
Pohja:
- 150 g Vilhelmiina-keksejä
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl sulatettua voita
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 3/4 dl viskiä
- 1 dl hyvin vahvaa kahvia
- 3 dl kuohukemraa
- 2 valkuaista
Koristeeksi:
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Irish coffee -torttu valmistuu näin.
1. Murskaa keksit. Lisää joukkoon sokeri ja voisula. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Jos haluat tehdä irish coffee -torusta kerroskakun, käytä 18 cm:n ja 10 cm:n kokoisia vuokia. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokerit, keltuaiset ja viski. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota ne tulikuumaan kahviin. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se hyvin sekoittaen juustoseokseen.
3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi. Kääntele vaahdot juustoseokseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa neljä tuntia. Irrota Irish coffee -torttu vuoasta ja koristele se tuoreilla marjoilla.
Katso myös: Suklainen jäätelötorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Mojito-kakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous