Suolainen kääretorttu porotäytteellä
Suolainen kääretorttu porotäytteellä lunasta paikkansa kahvipöydässä perinteisen voileipäkakun sijaan. Kääretortun voi leikata valmiiksi viipaleiksi ja tarjota paperivuoista esimerkiksi puutarhakutsuilla.
Ainekset
Pohja:
- 12 isoa tai 16 pientä viipaletta tummaa paahtoleipää
Kostutus:
- 1 1/2 dl kasvislientä
Täyte:
- 200 g piparjuurituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 150 g kylmäsavuporoa tai kylmäsavupororouhetta
- 2 dl oliiveja
- 1 nippu ruohosipulia
Päälle:
- 2 dl ranskankermaa (28 %)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
Koristeeksi:
- oliiveja
- pororuusukkeita
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Silppua poro, jos käytät poroviipaleita. Jätä muutamia viipaleita kakun koristeeksi. Silppua oliivit ja ruohosipuli.
2. Levitä iso tuorekelmuarkki työtasolle. Leikkaa leivistä pois kuoret. Asettele viipaleet vieri viereen kelmun päälle. Painele leivät litteiksi kaulimella. Kostuta leivät kasvisliemellä.
3. Levitä tuorejuustoseos leipien päälle. Ripottele pinnalle porosilppu tai -rouhe, oliivit ja ruohosipuli. Kääri torttu rullaksi kelmun avulla. Kääri rulla ensin kelmuun, sitten folioon. Anna tekeytyä jääkaapissa 3–4 tuntia.
4. Vatkaa ranskankerma paksummaksi sähkövatkaimella. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Levitä kuorrute kääretortun päälle. Koristele oliiviviipaleilla, pororuusukkeilla ja silputulla ruohosipulilla.
Katso myös: Juhlapäivän voileipäkakku
Kotiliesi.fi: Kreikkalainen voileipätorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous