Juhlapäivän voileipäkakku
Klassinen ja aina yhtä suosittu juhlapöydän suolainen herkku onnistuu myös hieman kevyemmin.
Ainekset
- 1 (500 g) ruisleipä
- 2 dl kasvislientä
- 50 g kevytlevitettä (rasvaa 40 %)
Täyte
- 6 liivatelehteä
- vettä
- 300 g kalkkunaleikkelettä
- 200 g fetajuustoa (rasvaa 8 %)
- 1 ruukullinen basilikaa
- (1 dl vihreitä oliiveja)
- 350 g kevyttuorejuustoa (rasvaa 13 %)
- 2 dl kevytkermaviiliä (rasvaa ±,5 %)
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Tee ensin täyte. Pane liivatelehdet noin viideksi minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Hienonna sillä aikaa kalkkunaleikkele, fetajuusto ja basilika sekä valutetut oliivit, jos käytät niitä.
2. Sekoita keskenään kaikki hienonnetut aineet, tuorejuusto sekä kermaviili. Mausta seos maun ja tarpeen mukaan suolalla sekä mustapippurilla.
3. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
4. Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa. Sekoita leivänmurujen joukkoon kasvisliemi sekä kevytlevite.
5. Painele puolet leipäseoksesta leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Levitä päälle täyte
ja lisää päällimmäiseksi loput leipäseoksesta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle. Sipaise päälle ohuelti kevyttuorejuustoa, jotta koristeet pysyvät hyvin paikallaan. Koristele kakku kalkkunaruusukkeilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja basilikalla, persiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä tai salaatinlehdillä.
KASVISKAKKU Saat kakusta kasvisversion korvaamalla kalkkunaleikkeleen pienellä kurkulla ja punaisella paprikalla. Kuutioi kasvikset pieniksi ja lisää täytteeseen. Koristele kasviksilla ja kevytjuustosiivuilla.
Lisää voileipäkakkuja juhlatarjoiluun:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous