Reseptit

Kurkku-voileipäkakku

12.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

pohja

350 g täysjyväruisleipää
0.5 dl liha- tai kasvislientä
50 g sulatettua kevytlevitettä

Täyte

6 liivatelehteä
Kylmää vettä
1 tuore kurkku
1 maustekurkku
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruukullinen basilikaa
1 nippu nippu ruohosipulia
200 g yrteillä maustettua kevyttuorejuustoa
500 g raejuustoa
ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
yhden sitruunan mehu

päälle:

300 g ohuenohuita kalkkuna-, broileri- tai kinkkuviipaleita

koristeeksi:

yrttejä
kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla.

Jauha ruisleipäviipaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita jauhetun leivän
joukkoon liha- tai kasvisliemi ja sulatettu kevytlevite. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Huuhdo tuore kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika ja ruohosipuli.

Sekoita kurkut, yrtit, tuorejuusto sekä raejuusto keskenään ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota liivatelehdet mehuun.

Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Kaada täyteseos leipämurupohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä, poista reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille. Asettele kakun pinnalle ohuenohuita kalkkuna-, broileri- tai kinkkuviipaleita. Koristele kakku yrteillä ja kirsikkatomaateilla.