Kurkku-voileipäkakku
Ruisleipä tuo voileipäkakkuun ihanan rukisen maun. Tuoreesta kurkusta, tuorejuustosta ja ruohosipulista valmistettu täyte viimeistelee juhlapöytien perinneherkun.
Ainekset
pohja
- 350 g täysjyväruisleipää
- 0.5 dl liha- tai kasvislientä
- 50 g sulatettua kevytlevitettä
Täyte
- 6 liivatelehteä
- Kylmää vettä
- 1 tuore kurkku
- 1 maustekurkku
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukullinen basilikaa
- 1 nippu nippu ruohosipulia
- 200 g yrteillä maustettua kevyttuorejuustoa
- 500 g raejuustoa
- ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- yhden sitruunan mehu
päälle:
- 300 g ohuenohuita kalkkuna-, broileri- tai kinkkuviipaleita
koristeeksi:
- yrttejä
- kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla.
Jauha ruisleipäviipaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita jauhetun leivän
joukkoon liha- tai kasvisliemi ja sulatettu kevytlevite. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.
Huuhdo tuore kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika ja ruohosipuli.
Sekoita kurkut, yrtit, tuorejuusto sekä raejuusto keskenään ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota liivatelehdet mehuun.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.
Kaada täyteseos leipämurupohjan päälle vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä, poista reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille. Asettele kakun pinnalle ohuenohuita kalkkuna-, broileri- tai kinkkuviipaleita. Koristele kakku yrteillä ja kirsikkatomaateilla.
Kommentit
Täysin mauton kakku. Roskiin meni.
Kommentit
Täysin mauton kakku. Roskiin meni.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous