Reseptit

Suolainen kääretorttu porotäytteellä

Suolainen kääretorttu porotäytteellä lunasta paikkansa kahvipöydässä perinteisen voileipäkakun sijaan. Kääretortun voi leikata valmiiksi viipaleiksi ja tarjota paperivuoista esimerkiksi puutarhakutsuilla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 12 isoa tai 16 pientä viipaletta tummaa paahtoleipää

Kostutus:

  • 1 1/2 dl kasvislientä

Täyte:

  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 150 g kylmäsavuporoa tai kylmäsavupororouhetta
  • 2 dl oliiveja
  • 1 nippu ruohosipulia

Päälle:

  • 2 dl ranskankermaa (28 %)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Koristeeksi:

  • oliiveja
  • pororuusukkeita
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Notkista tuorejuusto rans­kankermalla. Silppua poro, jos käytät poroviipaleita. Jätä muu­tamia viipaleita kakun koris­teeksi. Silppua oliivit ja ruohosi­puli.

2. Levitä iso tuorekelmuarkki työtasolle. Leikkaa leivistä pois kuoret. Asettele viipaleet vieri viereen kelmun päälle. Painele leivät litteiksi kaulimella. Kos­tuta leivät kasvisliemellä.

3. Levitä tuorejuustoseos lei­pien päälle. Ripottele pinnalle porosilppu tai ­-rouhe, oliivit ja ruohosipuli. Kääri torttu rul­laksi kelmun avulla. Kääri rulla ensin kelmuun, sitten folioon. Anna tekeytyä jääkaapissa 3–4 tuntia.

4. Vatkaa ranskankerma pak­summaksi sähkövatkaimella. Mausta sitruunamehulla ja suo­lalla. Levitä kuorrute kääretor­tun päälle. Koristele oliiviviipa­leilla, pororuusukkeilla ja silpu­tulla ruohosipulilla.

Katso myös: Juhlapäivän voileipäkakku

Kotiliesi.fi: Kreikkalainen voileipätorttu

X